Амбасадорка Рајаковић: На отварању Амбасаде САД у Јерусалему није био нико од дипломата БиХ!

Амбасадорка БиХ у Израелу Јелена Рајаковић демантовала је тврдње појединих медија да су дипломатски представници БиХ у Израелу присуствовали недавном свечаном отварању Амбасаде САД у Јерусалиму.

У допису медијима амбасадорка Рајаковић, између осталог, тврди да на церемонији отварања америчке амбасаде 14. маја не само да није присуствовала она, већ ни било ко други из диломатске мисије БиХ у Израелу.

„Одговорно тврдим да отварању америчке амбасаде у Јерусалиму, које је било праћено одређеним програмом и пријемом, нико из Амбасаде БиХ није присуствовао ни у једном дијелу, дакле ни церемонији отварања ни пријему“ тврди Рајаковићева.

Она истиче да се забуна у вези с пласирањем информације да су представници Амбасаде БиХ присуствовали церемонији у Јерусалиму можда поткрала због тога што је, како наводи, дан раније присуствовала пријему у Министарству спољних послова Израела, који је организован за чланове породице америчког предсједника Доналда Трампа.

„Очигледно је да је приликом преузимања вијести дошло до превида да се ради о два различита догађаја, одржана различитог датума. Обзиром да говоримо о врло деликатном питању када се ради о односима двије земље, желим да подсјетим да је став БиХ по овом питању да без прејудицирања будућег статуса Јерусалима БиХ подржава идеју постојања двије независне државе, Израела и Палестине, које треба да живе у миру и просперитету једна поред друге у складу с релевантним резолуцијама Савјета безбједности УН“, истиче Рајаковићева.

Извор: srpskainfo.com

The post Амбасадорка Рајаковић: На отварању Амбасаде САД у Јерусалему није био нико од дипломата БиХ! appeared first on Narodni demokratski pokret (NDP).