Бореновић: Створити одговорно друштво за успјех способних, не подобних

Предсједник Партије демократског прогреса, Бранислав Бореновић присуствовао је округлом столу који су у Сарајеву организовали Канцеларија специјалног представника Европске уније (ЕУ) и Алумни мрежа Школе за политичке студије Савјета Европе.

На округлом столу који је јуче одржан покренута је заједничка иницијатива под називом “Млади у политичким странкама”, чији је циљ да се отвори дијалог са младим члановима политичких странака из цијеле БиХ, те да им се омогући конструктивно учешће у консултацијама о питањима ЕУ.

Бореновић истакао је да је корупција огроман проблем у БиХ, те да такав модел понашања чак постао правило.

Ипак, он је мишљења да је европски пут нека врста повезнице која може ујединити све грађане БиХ како би формирали модерно, квалитетно и одговорно друштво у којем ће млади људи постизати успјехе јер су способни, а не због тога што су политички подобни.

Бореновић казао како очекује да ће БиХ ускоро имати довољну критичну масу која ће размишљати на рационалан начин. У супротном, изгубићемо младе људе који желе направити промјене у друштву.

“Оптимиста сам и вјерујем да ће у наредних пола године код наших људи бити довољно зрелости да донесу одлуке са којима ћемо послије избора моћи креирати власт, која ће бити мотивисана да достигне ЕУ стандарде и оствари владавину права”, мишљења је лидер ПДП-а.

Босни и Херцеговини су потребне нове генерације политичара, односно младих политички ангажованих људи који требају активније учествовати у ЕУ интеграцијама БиХ и њеном напретку на европском путу, закључак је скупа.

Чланак Бореновић: Створити одговорно друштво за успјех способних, не подобних се појављује прво на Партија демократског прогреса.