Бореновић: упитник ЕУ тест за извршне власти

Сваки покушај наших извршних власти да креирају одговоре на Упитник Европске комисије који не одговарају стварности је највећа штета која се може десити, казао је Бореновић.

Предсједавајући Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу НСРС-а Бранислав Бореновић изјавио је да ће Упитник Европске комисије бити одлична прилика да се види колико су извршне структуре способне да дају одговоре на 3.500 врло конкретних питања.

– Ово ће бити и велики тест за механизам координације и видјеће се колико ће извршне структуре бити ефикасне у давању одговора и хоће ли коначно почети радити свој посао озбиљно, без политизације или ће у складу са уставним структурама дати што конкретније одговоре на бројна питања која нам слиједе након 9. децембра, казао је Бореновић.

Ефикасност

Он је додао да дати одговори морају одражавати реалност у којој живимо и “сваки покушај креирања одговора који не одговара стварности је највећа штета која се може десити”.

– Генерално гледајући, то треба бити више техничко одговарање у складу са уставним надлежностима. Одговарање ће бити највећи тест и за државну власт, власти ентитета, кантона и општина и то ћемо ми врло помно пратити, поручио је Бореновић.

Подсјећања ради, Дирекција за европске интеграције БиХ упутила је агенцијама и министарствима на свим нивоима власти у земљи више од 2.500 потенцијалних питања, како би се могле припремити за одговоре када стигне Упитник Европске комисије, а 80 посто достављених питања заиста ће и наћи мјесто у Упитнику.

The post Бореновић: упитник ЕУ тест за извршне власти appeared first on Партија демократског прогреса.