Делегација ПДП-а са Инцком: Промијенити модел политичког понашања

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић, генерални секретар Милко Грмуша и предсједник Економског савјета ПДП-а Јелена Тривић састали су се данас у Бањалуци са делегацијом ОХР-а, коју је предводио високи представник у БиХ Валентин Инцко.
Делегација ПДП-а је нагласила потребу за измјенама Изборног закона, али и неопходност промјене модела политичког понашања:
„Крајње је вријеме да се сви политички актери у БиХ почну бавити економском ситуацијом и условима за живот грађана. Док доминира реторика која служи само потребама дневнополитичких дешавања, народ нам одлази, а већина која остаје живи у незавидним условима. Ми у ПДП-у трајно смо опредијељени да инсистирамо на конкретним питањима која се директно тичу побољшања услова живота овдје“, рекао је Бореновић.
Делегација ПДП-а такође је изразила незадовољство неефикасношћу правосуђа, као једног од главних стубова демократског друштва, те истакла потребу да се јавни медији врате у оквире професионалних стандарда.

Чланак Делегација ПДП-а са Инцком: Промијенити модел политичког понашања се појављује прво на Партија демократског прогреса.