Иванић – Даниелсон: Значајан напредак БиХ у ЕУ интеграцијама

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Младен Иванић и генерални директор Директората Европске комисије за сусједство и преговоре о проширењу Кристиан Даниелсон разговарали су данас, између осталог, о динамици у контексту одговарања на питања из Упитника Европске комисије и донесеном Прегледу одбране БиХ.

Истакнуто је да је битно да се процес реформи креће напријед и да БиХ створи услове за приступ евроатлантским интеграцијама. Такођер, констатовано је да је БиХ направила значајан напредак у ЕУ интеграцијама те да је чланство у Европској унији (ЕУ) најважнији вањскополитички приоритет и стратешки циљ БиХ.

Даниелсон ће присуствовати конференцији у Бањој Луци, којом се званично обиљежава почетак пројекта подршке парламентима у БиХ, финансираног од ЕУ, те је информирао Иванића о тим активностима.

Директор Директората Европске комисије, у оквиру посјете БиХ, обратио се на конференцији „Сарајево Бизнис Форум 2017“, а такођер је ће присуствовати отворењу постројења за пречишћавање отпадних вода Бутила у Сарајеву, у чију је обнову ЕУ уложила 13 милиона евра.

На састанку је наглашен значај конференције „Сарајево Бизнис Форум 2017“, будући да је то битна прилика да се пошаље позитивна порука о напретку и економским добрим показатељима у БиХ, као и да се разговара о регионалном повезивању и сарадњи земаља западног Балкана у областима економије, привреде и инфраструктурних пројеката и могућности заједничког наступања пред међународним инвеститорима.

Иванић је, у име Предсједништва БиХ, изразио захвалност за досадашњу подршку БиХ и интересу институција ЕУ, посебно Европске комисије, као и очекивања да ће се та подршка наставити и у будућности, саопштено је из Предсједништва БиХ.

The post Иванић – Даниелсон: Значајан напредак БиХ у ЕУ интеграцијама appeared first on Партија демократског прогреса.