Иванић се састао са Федериком Могерини

Предсједавајући Предсједништва БиХ др Младен Иванић разговарао је данас са високом представницом за спољну и безбједносну политику Европске уније Федериком Могерини

Теме разговора били су унутрашња политичка ситуација у БиХ и региону, те кораци које БиХ чини на европском путу. Заједнички је констатовано да су приоритети на том путу ефикасно спровођење мјера из Реформске агенде и ефикасна припрема одговора на Упитник Европске комисије.
Предсједавајући Иванић и висока представница за спољну и безбједносну политику Европске уније Федерика Могерини закључили су да је ово повољан тренутак, који БиХ треба да искористи.

Предсједавајући Предсједништва БиХ изразио је забринутост да, у случају да ова прилика буде пропуштена, може да дође до застоја у европским интеграцијама БиХ, који би могао да потраје дужи временски период.

Предсједавајући Иванић данас учествује и на проширеном самиту Европске народне партије. Током дана састаће се с предсједником Савјета Европске уније Доналдом Тaском, министром иностраних послова Краљевине Белгије Дидијеом Рејндерсом, а на маргинама самита планирано је више билатералних сусрета.

The post Иванић се састао са Федериком Могерини appeared first on Партија демократског прогреса.