Игор Црнадак учествовао на „Креативном форуму Љубљана“,

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак је 12. априла 2018. године учествовао на „Креативном форуму Љубљана“, који је организацији Министарства иностраних послова Републике Словеније и Уније за Медитеран одржан у Љубљани 11.-12. априла.

Министар Црнадак је био један од учесника панела на високом нивоу посвећеном регионалној сарадњи којем су домаћини били замјеник премијера и министар иностраних послова Републике Словеније Карл Ерјавец и генерални секретар а.и. Уније за Медитеран Јорге Борего, а учествовао је и европски представник за образовање, културу, младе и спорт Тибор Наврацсицс и други високи представници ЕУ, међународних институција и земаља регије.

Министар Црнадак је у свом обраћању нагласио да су потребне нове, иновативне идеје за рјешавање проблема данашњице и да је због тога неопходно да у првом плану буду млади људи и њихово запошљавање. Што бржи проток информација, размјена добрих пракси, сарадња, нове идеје и нова креативна одржива рјешења су потребе данашњице, којима највише могу допринијети нове генерације.

Министар Црнадак је истакао да интеркултурални дијалог у регији Западног Балкана и Медитерана мора бити ојачан, а толеранција унапријеђена. На тај начин моћи ћемо створити простор за позитивно окружење, омогућити привредни раст на подручју Медитерана и створити више могућности за запошљавање, посебно за младе.

Чланак Игор Црнадак учествовао на „Креативном форуму Љубљана“, се појављује прво на Партија демократског прогреса.