Мијешањем у изборе у Аустрији Додик наштетио Српској

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић сматра да је предсједник Републике Српске Милорад Додик нанио огромну штету Републици Српској сврставајући се само дан уочи избора у Аустрији на једну страну и подржавајући кандидата деснице Норберта Хофера.

Сматра да је за сваку осуду то што је Додик подржао Хофера као предсједник Републике Српске, а не лидер своје странке.

„Милорад Додик је по ко зна који пут злоупотријебио функцију предсједника Републике Српске и нанио немјерљиву штету Српској, сврставајући се само дан уочи избора у Аустрији на једну страну и то подржавајући кандидата врло историјски дискутабилне партије“, рекао је Бореновић.

„Огорчени смо његовим понашањем као предсједника Републике Српске и његовим мијешањем у унутрашње ствари Аустрије и избор тамошњег народа“, додао је предсједник ПДП-а.

Добро је, како је рекао, то што Срби у Аустрији нису подржали Додиков позив да на предсједничким изборима у тој земљи дају глас за кандидата Слободарске партије Аустрије.

„Тиме су показали политичку мудрост, гласајући за стабилност, будућност и извјесност умјесто авантуризма, неизвјесности и изолације. Увјерен сам да ће и грађани Републике Српске за двије године умјесто авантуризма, изолације и неизвјесности гласати за будућност, стабилност и радна мјеста, чиме ће дати ‘црвени картон’ Милораду Додику“, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Према првим службеним резултатима, Ван дер Белен води са 53,6 одсто, док Хофер има 46,4 одсто. Медији оцјењују да се ради о „недостижној предности“, а десничар Хофер на „Facebook“  профилу је одмах признао пораз у трци за предсједника.

Написао је да је неизмјерно тужан и честитао Александру Ван дер Белену на побједи.

The post Мијешањем у изборе у Аустрији Додик наштетио Српској appeared first on Партија демократског прогреса.