НДП жели да буде факор у СзП, повезује нас интерес да мијењамо ствари (VIDEO)

Осим лошег стања у сектору безбједности и правосуђа, Република Српске не стоји добро ни када је економија у питању, навео је синоћ предсједник НДП-а Драган Чавић у емисији „Пулс“ БН телевизије.

„Ми у наредним годинама на годишњем нивоу имамо доспјеће око 800 милиона кредитних обавеза. Само у овој години морамо да платимо 100 милиона марака камата на кредитне обавезе. Хитно се мора прекинути кредитно задужење преко обвезница јер је то најскупље задужење које постоји. 100 милиона које дајемо за камате је довољно за 10% повећања пензија.“

Када је ријеч о опозиционој коалицији, предсједник НДП-а увјерава да Савез за промјене и даље постоји. Међутим…

„Ми би хтјели да будемо фактор, а дјелује да нас наши партнери доживљавају као привјесак“, каже Чавић.

Он објашњава да НДП тражи од партнера из СзП да буду партнери у правом смислу те ријечи „и у добру, и у злу“.

“Чини ми се и чинило ми се често да ми нисмо партнери у добру, а у злу јесмо по дефиницији. Нас не повезују потенцијалне столице, већ интереси да ствари промијенимо.”

НДП је очекивао да ће заједнички, испред Савеза за промјене бити саопштена имена кандидата за двије клучне функције, али и имена људи који ће обављати функције министара и предсједавајућег Савјета министара БиХ како би грађани били увјеренеи да су промјене могуће, наводи Чавић.

Он истиче да није инсистирао на функцији предсједника Владе Републике Српске.

У сваком случају након избора у Републици Српској биће неопходни велики резови како би се многе ствари помјериле са мртве тачке, подвукао је предсједник НДП-а Драган Чавић у емисији „Пулс“ БН телевизије.

Извор: Телевизија БН

The post НДП жели да буде факор у СзП, повезује нас интерес да мијењамо ствари (VIDEO) appeared first on Narodni demokratski pokret (NDP).