ПДП у Верићима: Подршка промјенама

Данас је у бањалучкој мјесној заједници Верићи одржана јавна трибина Партије демократског прогреса, на којој је присуствовало више од 400 грађана ове и сусједних мјесних заједница. Грађанима су се обратили кандидати ПДП-а на предстојећим изборима: Зоран Талић, предсједник Градског одбора и носилац одборничке листе, кандидати за одборнике из ове и сусједних мјесних заједница: Драган Петровић, Мирослав Катић и Ђуро Ожеговић, као и Драган Чавић, кандидат СЗП-а за градоначелника Бањалуке. Поред кандидата, на скупу су говорили и предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић те потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак.

Драган Петровић се окупљеним грађанима обратио сљедећим ријечима: „Многи су ме питали зашто сам кандидат ПДП-а за одборника у Скупштини града Бањалука. Рећи ћу вам само једно: Зато што желим да останем овдје. Нећу да идем одавде и да будем становник другог реда у некој другој земљи. Хоћу да радим и живим овдје. У ПДП-у сам препознао људе и програм који ће то омогућити свим грађанима који то желе. Зато сам ту.“

„Сви знамо какви нас проблеми муче. Двадесет година је прошло од рата, а ми и даље имамо проблем са водоснабдијевањем, имамо проблем око електричне струје, имамо проблем са Верић пољем, не знамо његов статус, чије је власништво и шта можемо с њим да урадимо, ништа о томе не знамо. Школе су нам празне, људи одлазе из нашег мјеста. Зато смо ту, да то све промијенимо“, закључио је Петровић.

Мирослав Катић је позвао окупљене грађане да изађу на изборе. Рекао је да ће се залагати за веће и транспарентније подстицаје пољопривредницима, да ће се борити против неправде и да ће урадити све што може да се села економски ојачају. Додао је да без јаких села нема јаке Бањалуке и Републике Српске.

Ђуро Ожеговић у свом ватреном говору је истакао да вјерује у побједу опозиције у Бањалуци и да је велики оптимиста. Поздравио је окупљене становнике поткозарских села, одакле и сам потиче, те их позвао да дају свој допринос промјенама које долазе. „Не дозволите никоме да наша Бањалука и бањалучка села због погрешне политике постану синоним за град гладних и град старих, а она то увелико постају захваљујући актуелним владарима града, који владају већ 15 година“, казао је Ожеговић.

Зоран Талић је у свом говору у Верићима рекао сљедеће: „Драги моји суграђани, драге моје комшије, могу то слободно да кажем јер сам поријеклом из Талића у сусједној Пискавици, част и задовољство је бити овдје данас са вама, а поготово послати поруку да су Верићи одлучили да ПДП и Драган Чавић побјеђују и доносе промјене. Овдје смо да поразговарамо са вама о вашим проблемима и да се договорима са вама како ћемо их ријешити. Три кључне ствари које смо ми зацртали у програму ПДП-а које се односе на пољопривреду су: рјешавање проблема са водоснабдијевањем на сеоском подручју, праведнија расподјела подстицаја и формирање откупних станица које ће омогућити сигуран пласман пољопривредних производа, те градњу млијекомата у Бањалуци, у којима ће се куповати млијеко директно од наших произвођача млијека из наших села.“

The post ПДП у Верићима: Подршка промјенама appeared first on Партија демократског прогреса.