Црнадак: БиХ неће подржати чланство Косова у Свјетској царинској организацији

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак потврдио је данас да БиХ неће подржати чланство Косова у Свјетској царинској организацији.

– О томе сам обавијестио и Управу за индиректно опорезивање БиХ, јер ће њихово руководство одредити представнике БиХ на сједници Савјета за царинску сарадњу Свјетске царинске организације, која ће бити одржана сутра у Бриселу и на којој ће се разматрати апликација Косова – рекао је Црнадак.

Затражио је и да представници БиХ у Бриселу обавезно, како је навео, инсистирају на досљедној примени свих важећих прописа о раду Свјетске царинске организације и свих других одредби међународног права како ни на који начин не би угрозили међународни положај и кредибилитет БиХ.

– БиХ, иако није признала независност Косова, подржава свако њихово учешће у регионалним и другим иницијативама и форумима, који произилазе из бриселских споразума између Београда и Приштине, као и везано за друге организације око којих постоји консензус. У овом случају немамо ниједно, ни друго тако да из тог произилази овакав став БиХ – прецизирао је Црнадак.

The post Црнадак: БиХ неће подржати чланство Косова у Свјетској царинској организацији appeared first on Партија демократског прогреса.