Црнадак домаћин данашњег министарског сусрета у Сарајеву.

На састанку министара иностраних послова Западног Балкана (WB6) изражено је опредјељење да наставимо са изградњом што бољих односа у региону, те да се усмјеримо на што више пројеката од којих ће нађи грађани имати корист,

поручио је министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак, који је домаћин данашњег министарског сусрета у Сарајеву.

Како је истакао, на дневном реду су била бројна питања, попут припреме за Самит Западни Балкан – ЕУ који ће бити одржан у мају у Бугарској, што ће, како је Црнадак оцијенио, бити велики и значајни догађај.

„То је први самит који ће бити одржан 15 година након самита у Солуну. Очекивања су, с правом, велика и сви смо опредијељени да тај самит получи што боље резултате“, поручио је Црнадак.

Разговарано је и о припремама за Самит који ће, у оквиру берлинског процеса, бити одржан у Лондону.

„Констатовали смо је потребно да се фокусирамо на конкретне пројекте, јачање економије, повезаности наших градова у регији и слично“, додао је Црнадак.

Он је напоменуо да је тема разговора била и Стратегија ЕУ за Западни Балкан, те да је усаглађено да се ради о документу којим је ЕУ дала подстрек региону, али и показала опредјељење да Западни Балкан постане дио ЕУ.

„Из угла БиХ, посебно је корисно шест иницијатива које је ЕУ издвојила, а посебно прва која се односи на борбу против криминала и корупције“, поручио је, између осталог, Црнадак.

Чланак Црнадак домаћин данашњег министарског сусрета у Сарајеву. се појављује прво на Партија демократског прогреса.