Црнадак и Фергусонови подржали удружења за подршку дјеци с потешкоћама

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак, амбасадор Уједињеног краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ Едвард Фергусон и његова супруга, чланица Организационог одбора Дипломатског зимског базара Каролине Фергусон, подржали су данас удружења која пружају подршку дјеци и особама с Дауновим синдромом и потешкоћама у развоју.

Након посјете бањалучком Центру „Дајте нам шансу – Звјездице“, Црнадак је указао на енергију коју оба ова удружења показују за дјецу и њихове породице.

– Био сам прије неколико мјесеци у овом удружењу и већ сада се види одређени напредак, што показује да они стално иду напријед и отварају нове могућност за дјецу – рекао је Црнадак.

Захвалио се Каролине Фергусон на помоћи и овим удружењима те апеловао на све нивое власти да и они подрже рад оваквих центара кроз своје хуманитарне активности.

Чланица Организационог одбора Дипломатског зимског базара Каролине Фергусон је нагласила да уз стручну подршку ова дјеца могу да напредују.

Подсјетила је да је на зимском Дипломатском базару 2017. прикупљено око 200.000 КМ, те су тим новцем у могућности подржати 19 организација, међу којима и бањалучке “Звјездице”.

Ана Николић, представница Удружења “Даунси и ми” је истакла да је захваљујући добрим људима и донацијама ова оргаизација већ три године реализује пројекат логопетских третмана за дјецу с Дауновим синдромом.

Пројектом је обухваћено 20 дјеце, узраста од 18 мјесеци до 16 година, с којима рaди четворо логопеда.

И Жељка Перишић Нинковић, директорица је Центра за подршку породицама дјеце и особа с потешкоћама “Дајте нам шансу-Звјездице” је захвалила на подршци раду овог удружења, истичући да она много значи и родитељима ове дјеце.

Ово удружења ће 21. марта у Бањој Луци представити своје активности поводом Међународног дана особа с Дауновим синдромом.

Амбасадор УК Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ Едвард Фергусон је подржао рад Дипломатског зимског базара и хуманитарне активности за подршку овим и сличним удружењима.

Чланак Црнадак и Фергусонови подржали удружења за подршку дјеци с потешкоћама се појављује прво на Партија демократског прогреса.