Црнадак: Комисија испитује отварање поште упућене предсједавајућем Предсједништва

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је Срни да је почела са радом комисија која ће испитати случај отварања писма које је из Међународног суда у Хагу упућено предсједавајућем Предсједништва БиХ Младену Иванићу.

„Комисија не може брзо да заврши рад, јер мора да обави разговоре у Хагу и овдје, тако да ће то потрајати. Али, битно је да је почела да ради“, рекао је Црнадак.

Међународни суд у Хагу упутио је члановима Предсједништва БиХ писмо поводом захтјева за ревизију пресуде БиХ против Србије, али је писмо адресирано на Иванића било отворено, за разлику од писама упућених хрватском и бошњачком члану Предсједништва БиХ Драгану Човићу и Бакиру Изетбеговићу.

Црнадак је рекао да је позвао на консултације амбасадора БиХ у Хагу Мирсаду Чолаковић која, према инструкцијама Изетбеговића, није хтјела да уручи његово писмо Међународном суду.

„Обавио сам са њом разговор и до даљег то је интерна комуникација унутар инсититуције. Када будем имао конципиран приједлог и када га упутим Предсједништву БиХ обавијестићу јавност о томе“, рекао је он.

Црнадак је навео да нема информацију када би Међународни суд правде могао да саопшти да ли је Сакиб Софтић легитимни заступник БиХ у подношењу захтјева за ревизију пресуде, али да очекује да ће одлука, када буде донесена, бити упућена посредством Амбасаде БиХ у сједиште МИП-а у Сарајеву.

Црнадак каже да овај пут не очекује проблем, додавши да га није очекивао ни прије. „Надам се да овај пут неће бити проблема и да су сви научили лекцију“, сматра Црнадак.

The post Црнадак: Комисија испитује отварање поште упућене предсједавајућем Предсједништва appeared first on Партија демократског прогреса.