Црнадак: Одлука комисије је политичка

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак оцијенио је да је одлука Дисциплинске комисије – којом је утврђено да амбасадор БиХ у Холандији Мирсада Чолаковић није крива за повреду службене дужности, политичка, те истакао да је тај случај био директан удар на дипломатско функционисање земље. Он је додао да таква одлука показује у којој мјери они који највише причају о БиХ заправо раде против ње.

„Спољна политика је огледало стања у држави. Начин на који је то код нас регулисано Уставом и законима је такав да се врло лако може злоупотријебити, као што смо видјели у случају Чолаковићеве“, рекао је Црнадак.

Црнадак је додао да се тим случајем успоставља пракса да од сада сваки амбасадор има право самостално да одлучи да ли ће да прослиједи писмо члана Предсједништва БиХ, министра или неког из парламента БиХ.

„Приступом да је амбасадор једног народа важнији од неког из другог народа, све ће се распасти. То је много озбиљнија прича од једног писма“, закључио је Црнадак.

Дисциплинска комисија утврдила је 5. октобра да амбасадор БиХ у Хагу Мирсада Чолаковић није крива за повреду службене дужности за шта је теретио министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак.

The post Црнадак: Одлука комисије је политичка appeared first on Партија демократског прогреса.