Црнадак: Отворена је Пандорина кутија

Извор: Н1
Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак казао је на данашњој прес-конференцији да се наша земља данас налази у критичној фази свог европског пута. 

О случају амбасадорице Мирсаде Чолаковић и одлуци Дисциплинске комисије навео је да је отворена Пандорина кутија.

„Сада смо на прекретници јер смо ушли у фазу у којој се све мање вјерује да ћемо моћи наставити даље европским путем. Скоро 80 посто грађана подржава европски пут и наша је обавеза да из овог ћорсокака изађемо. Сујете и међусобна оптуживања морамо подхитно оставити по страни. Вријеме је коначно да се се одржи сједница Савјета министара БиХ, влада ФБиХ и РС уз присуство градоначелника Брчког. На том састанку да се покаже јединствена воља и одлучност и да се пресјеку сви политички чворови који нам ту стоје. Ово је моја порука шта сматрам да би било најбоље за нас да се деси. Оптуживања, сујете и дневна политика се морају зауставити“, казао је Црнадак.

О случају амбасадорице Мирсаде Чолаковић

„Они који ових дана ликују, српски члан предсједништва Младен Иванић, ја и цијели српски народ су упркос опструкцијама побиједили. Суд у Хагу је одбио захтјев за ревизију пресуде против Србије. Моје писмо је стигло тамо гдје треба на вријеме и утицало је на одлуку. Ово је пораз БиХ, ово је пораз дипломатије у овој земљи, показатељ да БиХ руше они који о њој највише причају. Бошњаци и Хрвати у Комисији су донијели одлуку, дошло је од прегласавања. Изетбеговић је одбио да разматра мој захтјев за смјену амбасадорице“, навео је Црнадак.

Он је казао да је у овом случају отворене Пандорина кутија.
„На дипломатским академијама од Беча до Бразила сам говорио о томе, нико не вјерује. Отворена је Пандорина кутија. Замислите сада ситуацију да се ово почне дешавати редовно, амбасадор то неће прослиједити. Не знам како ће то даље изгледати“, навео је министар вањских послова БиХ.

Он је казао да су у случају дисциплинске одлуке Хрвати и Бошњаци прегласали Србе.

The post Црнадак: Отворена је Пандорина кутија appeared first on Партија демократског прогреса.