Црнадак: О Транспортној заједници на једној од наредних сједница СМ

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак рекао је да очекује да ће одлука о Транспортној заједници бити донесена на једној од наредних сједница Савјета министара БиХ, уз обавезну координацију активности и усаглашавање ставова министара задужених за транспорт у Савјету министара БиХ, Влади Републике Српске и Влади Федерације БиХ.

Црнадак је у разговору са шефом Делегације ЕУ у БиХ Ларсом Гунаром-Вигемарком поздравио чињеницу да је Влада Српске одустала од услова који су се односили на измјену текста уговора о Транспортној заједници и на издавање гаранције о забрани приступа жељезничкој инфраструктури БиХ након потписивања уговора.

Црнадак и Вигемарк констатовали су да се у наредном периоду од БиХ очекује да покаже јасну намјеру и спремност да настави пут европских интеграција, што се посебно односи на приступање Транспортној заједници у најкраћем могућем року, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Они су разговарали о могућем усвајању закона о акцизама, Упитнику Европске комисије и другим питањима важним за процес европских интеграција БиХ.

 

The post Црнадак: О Транспортној заједници на једној од наредних сједница СМ appeared first on Партија демократског прогреса.