Црнадак разговарао с Кнајсл: Аустрија остаје велики пријатељ БиХ

 

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак састао се данас с новом аустријском министрицом за иностране послове Карин Кнасл којој је данашња посјета БиХ уједно и прва посјета у мандату. Њих двоје разговарали су о унапређењу односа БиХ и Аустрије те политичкој ситуацији у БиХ и регији.

 

Министар Црнадак се у обраћању медијима након састанка захвалио колегиници из Аустрије што је изабрала БиХ као прву земљу коју ће посјетити.

„Колегиница Карин је по први пут у функцији министра у Сарајеву у БиХ, али раније је посјећивала нашу земљу. Стари је пријатељ свих нас који овдје живимо. Ово је почетак нове, иако досад одличне, сарадње Аустрије и Босне и Херцеговине“, казао је Црнадак.

На данашњем састанку колеге из БиХ и Аустрије направили су кратки пресјек најважнијих ствари у билатералним односима двије земље. Како је министар Црнадак истакао, Аустрија је и даље број један инвеститор у БиХ те велика подршка европском путу наше земље.

„Аустрија и БиХ из године у годину имају све бољу сарадњу“, нагласио је Црнадак.

Министри иностраних послова БиХ и Аустрије данас су разговарали и о актуелној политичкој ситуацији у БиХ. Црнадак је упознао Кнајсл да је БиХ са закашњењем завршила одговор на упитник Европске комисије.

„Аустрија и даље остаје снажна подршка БиХ и снажан фактор који унутар ЕУ заговара што брже интеграције БиХ и других земаља које су се за то опредијелиле“, рекао је Црнадак.

Бх. министар иностраних послова рекао је Кнајсл како је за БиХ поред евроспких интеграција веома важан и успјешан наставак регионалне сарадње.

„Желимо учврстити наше односе на релацији БиХ – Србија – Хрватска. Регионална стабилност и потпуно смиривање свих евентуално негативних ствари је од великог значаја за цијелу регију“, истакао је Црнадак.

На крају конференције за медије Црнадак је поновио како Аустрија остаје велики пријатељ и партнер наше земље.

The post Црнадак разговарао с Кнајсл: Аустрија остаје велики пријатељ БиХ appeared first on Партија демократског прогреса.