Чавић за ЕЛТА ТВ: Однос према бирачима се не гради на обећањима

Гост овоседмичног издања емисије “У сред сриједе”, Елта телевизије, био је Драган Чавић, предсједник Народног демократског покрета (НДП) и кандидат за градоначелника Бањалуке испред Савеза за промјене (СзП).

На самом почетку овог гостовања, Чавић се осврнуо на тренутно стање у Требињу назвавши га предимензионираним проблемом. По његовим ријечима, тај проблем више не постоји јер је персоналне природе. Слободан Шараба, предсједник Градског одбора НДП-а у Требињу, је поднио оставку на споменуту функцију те је свјестан да су његови ставови такви да могу поремете укупне односе у СзП-у, додаје лидер НДП-а. Самим тим, СзП остаје кохерентан и у складу са договором којег су постигле странке, а тичу се кандидатура у свим локалним заједницама за предстојеће локалне изборе, тврди Чавић.

Између осталог, гост емисије “У сред сриједе” дотакао се и главног града Српске, нагласивши да њега, прије свега, интересује Бањалука као град и његове развојне перспективе. Како сам каже, однос према бирачима се не може градити на обећањима. Као примјер је навео десет година обећавања изградње спортске дворане на Лаушу која никад није направљена, те питање старе напуштене економије, која је припадала “Агропромету”, а којиу нико није успио да украде разним политичким, тајкунским и кумовским везама.

Чавић тврди да Бањалучани морају да схвате да је Бањалука извориште ресурса бројних сивих еминенција из СНСД-а који градом управљају двије деценије. За то вријеме развило се много приватних империја на ресурсима главног града Српске, док се сам град кредитно задуживао умјесто да искористи споменуте ресурсе.

О рјешењима по питању бањалучких проблема, о листама на предстојећим локалним изборима, као и о другим темама, из перспективе Драгана Чавића, предсједника НДП-а и кандидата за градоначелника Бањалуке испред СзП, ускоро у видеу Елта телевизије.

srpskacafe.com

The post Чавић за ЕЛТА ТВ: Однос према бирачима се не гради на обећањима appeared first on Narodni demokratski pokret (NDP).