Чавић: Радојичић мора да слуша Додика, ја не

Кандидат Савеза за промјене за градоначелника Бањалуке Драган Чавић у предизборну трку улази с јасно постављеним циљевима.

 

 
Његов противкандидат је бивши предсједник Народне скупштине Републике Српске и високи функционер СНСД-а Игор Радојичић, који је недавно у разговору за наш лист рекао да ће „највећи проблем Драгану Чавићу представљати његово наслијеђе“. Чавић одговара да су њихова наслијеђа иста.

Различите политике

„Моје наслијеђе се огледа у томе што сам својевремено Додику дао мандат, а његово је што му је Додик шеф. Разлика је у томе што он Додика мора да слуша, а ја не морам. Најтежи дио његовог наслијеђа је недостатак храбрости да изрази незадовољство односима и политикама унутар СНСД-а – тврди Чавић.

Он додаје и да „страна којој припада Радојичић посљедњих дана користи најпрљавију кампању када сам ја у питању и то раде већ протеклих десет година“.

„Освајање Бањалуке је кључна тачка за побједу на наредним општим изборима. Зато су ови избори за оба блока од највећег степена важности. Нас двојица смо персонификације различитих политика. СНСД влада Бањалуком 19 година и то је предуг период. Вријеме је да оду“, истакао је Чавић.

Велика штета

За то вријеме у Бањалуци су се, додаје он, нагомилали проблеми који никада нису рјешавани. Додиков кандидат, категоричан је Чавић, не може ништа промијенити у Бањалуци, јер би сваки рез који би направио повриједио функционере или тајкуне СНСД-а.

„Сви проблеми које град има су рјешиви, али је право питање зашто их СНСД није рјешавао у протекле двије деценије. Дио закона који су усвојени под Радојичићевим чекићем нанијели су велику штету Бањалуци. Он је био индиректни саучесник у бројним лошим стварима које су уништиле Бањалуку“, рекао је Чавић.

Примарни задатак

Чавић каже да је његов примарни задатак да унаприједи политику запошљавања, а то значи значајно резање парафискалних намета, убрзавање административних процедура, оживљавање привреде, стварање нове подстицајне политике и реструктурирање буџета.

Извор: Вијести.ба

The post Чавић: Радојичић мора да слуша Додика, ја не appeared first on Narodni demokratski pokret (NDP).