Чавић: Рушење ненародне власти, а не Српске

„Циљ Савеза за промјене је рушење ненародне власти, а не рушење Републике Српске“

Инсистираће, каже, на провођењу јуче изнесених шест захтјева опозиције, међу којима траже и да се поништи одлука о поскупљењу струје у Републици Српској.

„За то ћемо водити и ванпарламентрану и парламентарну борбу, демократског карактера“, рекао је Чавић истичући да нису опозиција Републици Српској, већ ненародној власти Милорада Додика.

Чавић, који је био руководилац Штаба припрема за протесте Савеза за промјене, истакао је да је опозиција задовољна јучерашњим мирним скупом у Бањој Луци, који је, каже, одржан и поред низа лажи и подметања којима се покушао онемогућити протест Савеза промјене.

„Наша је процјена да је у Парку ‘Младен Стојановић’ било око 18.000 грађана. Људи су дигли главу и дали упозорење режиму да овако више неће ићи“, додао је Чавић на прес-конференцији у Бањој Луци, рекавши да су многе особе биле приморане да дођу на митинг власти, под пријетњом да ће изгубити посао у јавном сектору.

„На Тргу Крајине су били натјерани, а у бањалучком парку слободни грађани“, навео је лидер НДП-а.

Изнио је примједбе на извјештавање јавних сервиса, РТРС и Срне, подсјетивши на низ, како је навео, дезинформација које су пласиране уочи протеста опозиције, међу којима и, навео је, дезинформацију да су појединци из Савеза за промјене примили новац од Сорош фондације.

Стога је, каже, данас упутио захтјев за кривичну истрагу, јер су, тврди, те медијске куће објавиле инфомација на бази фалсификата да је и он примио новац од Сорош фондације.

Најавио је да ће од сада од МУП-а Републике Српске тражити да се проведе истрага против свих оних који буду износили овакве и сличне квалификације.Ако се не утврди кривично дјело, морају одговарати они који су, каже, обманули јавност.

РТВБН

The post Чавић: Рушење ненародне власти, а не Српске appeared first on Narodni demokratski pokret (NDP).