Да се човјек сажали над њим

Након данашњег јадиковања Милорада Додика путем новинске агенције из њему омражене земље са Босфора, неупућенима просто дође да се сажале над судбином човјека који је, ето, као предсједник доживио да га позивају на саслушања о тамо неким тривијалним стварима.
Па још у Сарајево.

Е, то Милорад Додик не може поднијети – да му Сарајево пребројава црвена крвна зрнца, пардон – рачуне у банкама и некретнине на разним меридијанима…
Не би Милорад да одговара на неугодна питања – он је за угодне аранжмане. Он би радије „калупио маглу“ причао о харанги „такозваних“ против њега.

Он се не може сјетити да је некада некоме радио такве гадости које „такозвани“ њему подмећу данас. А подмећу му Бобар, Балкан, Банку Српске, Зграду Владе, вилу на Дедињу…и шта све не. Подмећу му и предају јасеновачке грађе, подмећу му и финансирање Каргановића, подмећу му и то да је био својевремени „дашак вјетра на Балкану“.

Нарочито му тешко пада то што му подмећу некакав шверц у вријеме када је то било у функцији опстанка и очувања Републике Српске.

Зато је Додик одлучио да не реагује на најаве власника Обилић медаља и других одликовања да ће му, са извјесним закашњењем, вратити ту гвожђурију. Па нека се он слика са крвљу стеченим знамењем.

Да се сјети када је јуришао на непријатељске бункере и дуванске барикаде.
НАРОДНИ ДЕМОКРАТСКИ ПОКРЕТ