НДП Бања Лука: Наставља се са непотизмом у јавним установама

Одборник НДП-а Саша Лазић рекао је да се и у овом мандату актуелне већине у Скупштини града Бања Лука наставља са, како је рекао, партократијом и непотизмом када је ријеч о питању избора чланова управних одбора јавних градских установа.

Лазић истиче да је као члан комисије за избор чланова управних одбора јавних установа „својим очима видио шта се ради“ када је у мају прошле године спроведен конкурс за чланове управних одбора јавних установа и да су „резултати стигли недавно“.

„Око половине лица које је изабрала та комисије нису прошла на конкурсу, а умјесто њих су се `појавила` нека нова лица, која су партијски подобници“, рекао је Лазић.

МЈЕРЕЊЕ КВАЛИТЕТА ВАЗДУХА ЈЕДАН ОД ПРИОРИТЕТА

Одборник НДП-а Мирна Савић Бањац истакла је да је мјерење квалитета ваздуха у граду од виталног интереса за становништво и да бирократија и јавне набавке не смију бити разлог да се та мјерења не врше.

„Крајем прошле године сам поставила одборничко питање о квалитету ваздуха, а из Градске управе је добијен само штур одговор да се `мјерења квалитета ваздуха не врше због проблема са јавним набавкама и да се зато не могу предочити измјерене вриједности`“, рекла је Бањчева новинарима у Бањалуци.

Она је додала да ће одборници НДП-а већ на наредној сједници Скупштине града захтијевати одговор на питање када ће проблем са јавним набавкама бити ријешен и када се могу очекивати прва мјерења.

Бањчева је навела да „неће пустити то питање“ и да ће га на свакој сједници постављати све док не добије одговор ко је прошао на тендеру, те да се квалитет ваздуха мјери сваки дан и јавно објављује на сајту града.

Извор: Агенције

The post НДП Бања Лука: Наставља се са непотизмом у јавним установама appeared first on Narodni demokratski pokret (NDP).