Одржана је 3. редовна сједница Градског одбора НДП-а, Бања Лука

Избором трећег потпредсједника, усвајањем извјештаја о раду градских подручја, Актива младих, Актива жена и извјештаја о раду одборника НДП-а у Скупштини Града Бања Лука, те усвајањем оквирног Плана дјеловања за 2016. годину и  Правилника о организацији и дјеловању Градског одбора, у уторак, 2. фебруара 2016. године  завршена је 3. редовна сједница Градског одбора НДП-а, Бања Лука.

На овој сједници је успјешно заокружено профилисање унутарстраначке организације на градском нивоу, јер је уз потпредсједнике Мирну  Савић Бањац (за актив жена, актив младих и рад одборника) и Раденка Пузића (за рад градских подручја) именовањем Николе Кужета за потпредсједника Градског одбора за рад стручних одбора успјешно дефинисана стратегија дјеловања и управљања Градским одбором.

Именовањем трећег потпредсједника,  Предсједник Градског одбора Драган Талић је проширио поља дјеловања са најближим сарадницима, како би се благовремено и одговорно испуњавале обавезе НДП-а у Бања Луци, са нарочитим акцентом на скорашње локалне изборе.

Сједница којој је присуствовао и предсједник НДП-а, господин Драган Чавић уједно је била и прилика да НДП сагледа свој капацитет и потенцијал за изборе 2016. године.

Бања Лука је данас, више него икада спремна за промјене, а наша обавеза је да Бања Луци и својим Бањалучанима докажемо да ми јесмо снага која може савјесно, одговорно и одлучно да се супротстави криминалу и корупцији која већ готово двије деценије смишљено уништава овај Град, поручио је, између осталог, Драган Чавић, предсједник НДП-а.

Број чланова НДП-а сваки дан расте, јер и начин организације и дјеловања Градског одбора, које је успоставио предсједник Градског одбора Драган Талић доказује да грађани препознају снагу и досљедну политичку амбициозност НДП-а, што свакако потврђује и углед наше Партије у Бања Луци, поручио је предсједник Чавић.

И поред медијских блокада и непрокосновене већине коју СНСД, ДНС и СПС имају у Скупштини Града Бања Лука,  видљив је и поштован став одборника НДП-а, а њихово упорно и бескомпромисно инсистирање на откривању малверзација и манипулације у руковођењу ресурсима нашег Града, грађани високо цијене и одобравају.

Охрабрују и извјештаји из свих градских подручја и мјесних одбора из којих је видљиво да је све већи број грађана, свих  генерација заинтересовано за приједлоге и иницијативе које долазе од активиста НДП-а на терену.

Овим је и трећа сједница Градског одбор НДП-а , уз обиман дневни ред и низ аката о којима се демократски и полемички расправљало, успјешно позиционирала своје лидерско мјесто у дјеловању бањалучких политичких организација.