Чавић: Влада покушава да заштити криминалце

Истрага око “Балкан инвестмент банке” траје већ неколико година, још нико није лишен слободе, а предсједник НДП-а Драган Чавић тврди за БН ТВ да има податке о, како каже, политичкој заштити криминалаца од стране власти Републике Српске.

Чавић тврди да је прије пар дана имао увид у извјештај Девизног инспектората Републике Српске који је у децембру упознао Владу Републике Српске о силним махинацијама са средствима депонената из Републике Српске од стране предстваника Укио групе који су управљали “Балкан инвестмент банком”, односно били њени власници.

373785_1

“То што је то написано у извјештају Девизног инспектората, а до данас није кривично санкционисано потврђује да постоји политичка заштита криминалаца из Литваније и њихових саучесника у Републици Српској који су опљачкали грађане Републике Српске. То је невјероватно! У више од 100 страна детаљно је описан криминал, повеза правна лица, разне одлуке са децидним дефинисањем одредби кривичног закона и кривичних дјела, означено по којим одредбама кривичног закона су дјела почињена, а до данас нису санкциониса”, тврди Драган Чавић и додаје да је невјероватно да се малверзације у банци која је сада већ два мјесеца затворена, због наводне консолидације, истражују толико дуго.

Нема дилеме, јасан је Чавић, велика пљачка без санкција и покушај Владе Републике Српске да то заташка.

Извор: РТВБН