Чавић: Додик што год обећа не проведе

Предсједник Народног демократског покрета (НДП) Драган Чавић тврди да је предсједник РС-а Милорад Додик “крајње неозбиљан“, а његове изјаве лицемјерне.

– Додик обећа референдум па га не проводе. Обећа да ће смањити порезе па их повећа, обећа да ће радити поштено, а около све лопурде… – рекао је Чавић у изјави новинарима у Бањој Луци.

Назвао је лицемјерјем то што Додик прозива представнике Савеза за промјене за издају, а његови представници у Заједничкој комисији Вијећа народа и Народне скупштине РС-а недавно прихвате Закон о полицији и унутрашњим пословима у РС-у, у којем је и амандман Клуба Бошњака да се при запошљавању у МУП-у РС-а треба примјењивати попис из 1991.

-Њих није назвао издајницима, промоторима пробосанске политике, страним плаћеницима…. да је то урадио неко из опозиције у Заједничкој комисији, Додик се данима не би гасио у салви оптужби – рекао је предсједник НДП-а и навео да више не жели да коментарише Додикове ставове, јер су неозбиљни.

Чавић је оптужио Владу РС-а да је свјесно опорезовала обичног човјека, одбијајући да се у скупштинску процедуру уврсте измјене и допуне Закона о порезу на доходак.

И шеф Клуба посланика СДС-а Вукота Говедарица је рекао да ће опозиција, и поред одбјања Владе РС-а да прихвати разматрање овог закона, и даље предлагати рјешења да би се отклонила лоша рјешења власти у РС-у.

Истакао је да је недавно министар унутрашњих послова РС-а Драган Лукач оптуживао опозицију која је указивала да је Закон о полицији РС-а лош за српске националне интересе, иако је Додик јучер стопирао тај закона.

-Лукач би требало да подносе оставку – рекао је Говедарица и додао да би ентитетски предсједник требало да тражи оставку министра полиције.

Извор: Фокус